Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BÖREK ,POÇA VE PİDELER (HAMUR İŞLERİ )

Nereden Yazdırıldığı: Http://www.nurbahcesi.org
Kategori: Nurbahcesi
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yapmayı ve yemeyi sevenler için…
URL: Http://www.nurbahcesi.org//forum_posts.asp?TID=9054
Tarih: 24-Temmuz-2014 Saat 17:37


Konu: BÖREK ,POÇA VE PİDELER (HAMUR İŞLERİ )
Mesajı Yazan: RÜYA
Konu: BÖREK ,POÇA VE PİDELER (HAMUR İŞLERİ )
Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2008 Saat 12:09
 KOLAY SU BÖREĞİ
 
 

Malzemeler:

  • 6 adet yufka
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı su

İçi:

  • 300gr beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz, doğranmış

Hazırlanması:

  1. Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın. Yağladığınız büyük boy fırın tepsisine bir yufkayı serin. Taşan kenarları koparın.
  2. Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp 7-8cm’lik parçalar halinde kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve yanyana tepsiye dizin. Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin. İç malzemesini yayın. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp iç malzemesinin üzerine dizin.
  3. Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190C fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
 

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)







Cevaplar:
Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2008 Saat 01:08
 
DEREOTLU POÇA
 
Malzemeler:
 
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı eritilmiş margarin
  • 2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırdım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 demet kıyılmış dereotu
  • 1 bardak tam buğday unu
  • Aldığı kadar un
  • 125 gr beyaz peynir
  • Tuz

Hazırlanışı :

Bütün malzemeyi karıştırarak yoğurdum. 10-15 dakika dinlenmesi için bıraktım. Yuvarlayarak yağladığım tepsiye dizdim. Üzerine ayırdığım yumurta sarısını sürerek önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.

 Afiyet olsun..

 

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2008 Saat 01:39
ISPANAKLI BÖREK
 

Malzemeler:

5 adet yufka
1 adet yumurta
1–1,5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ

İç malzemesi için:

500–750 gr. ıspanak
1 orta boy soğan
Sıvıyağ
Tuz
kırmızı ve karabiber

Hazırlanışı :
 
Ispanaklar iyice yıkanır ve çok küçük olmayacak şekilde doğranır. Soğan yemeklik doğranır, geniş bir tava ya da tencereye alınarak tuzda eklenerek, pembeleşene kadar kavrulur. Ispanaklar eklenerek ağır ateşte suyunu salana kadar pişirilir.
Fırın tepsisine pişirme kâğıdı koyulur ve üzerine 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde serilir. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpılır, bir kısmı yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da çatal yardımı ile sürülür. 2. yufka büzüştürülerek yufkanın üzerine serpilir ve yoğurtlu karışım tekrar sürülür. 3. kat yufka serilir ve üzerine ıspanaklı iç güzelce dağıtılır. 4. kat yufka üzerine büzüştürülerek verilir ve yoğurtlu karışımdan sürülür. 5. yufka serilir böreğin yanlarından taşan yufka böreğin üzerine kapatılır kalan yoğurtlu iç sürülür ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. 
 
mutfaksırları.com
 

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: SAMANYOLU
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2008 Saat 01:42
Sevgili Ruya hepside cok guzel gozukuyo yaa :-) emegine saglik..:-) 

-------------
Allah'im Hakkimda Hayirli Olani Gönlüme Yar Eyle...
Gönlümde Olani Hakkimda Hayirli Eyle...




Mesajı Yazan: veda_busesi
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2008 Saat 01:56
 şimdi şu su böreği ne güzel olurdu sahurda  teşekkürler ablacım

-------------
Mutlu :)


Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2008 Saat 01:59
  BEN TEŞEKKÜR EDERİM ...SİZLERDEN DE YÖRELERİNİZİN MUTFAĞINDAN BEKLİYORUZ...SELAMLAR..  

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2008 Saat 02:18
 
 
GÖZLEME
 
Malzemeler:
1 KG un yada yarım kilo kişi sayısına göre
Yarım y.k kuru maya
tuz
su
İÇİ : Peynır ,patates,kaşar,ıspanak tercihinize göre
 
Hazırlanması :maya ılık suda eritilip un, tuz hepsi yoğurularak hamur yapılır kulak memesi yumuşaklığında ..
15 dk .mayalanması bekletilir..20 tane kadar parçalara ayrılır her parça oklava ile yuvarlak açılır..iç malzeme konur ikiye katlanır teflon tavada yada sacda pişirilir üstüne hafif yağ sürülür ..sıcak sıcak yenır .
Tarif bana ait  yapılması çok kolay hiçbir zahmeti yok
Afiyet olsun...
 

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: GAMZELI
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2008 Saat 19:44
 

Malzemeler:

  • 1 yumurta akı
  • 150g oda sıcaklığında yağ (margarin, tereyağı) veya 1/2 sb.'dan biraz fazla zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 paket (10g) kabartma tozu
  • kıymalı iç:
  • 300g kıyma
  • 2 rendelenmiş soğan
  • 2 domates rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • peynirli iç:
  • 4 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 domates rendesi
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanması:

  1. Kıymalı iç için baharatlar hariç tüm malzemeyi kavurun, en son tuz ve karabiberi ekleyin. Peynirli iç için listedeki tüm malzemeleri karıştırın.
  2. Hamur malzemelerinin hepsini karıştırın. Hamuru istenilen büyüklükte pide şekline getirerek iç malzeme ile doldurun. Üzerine yumurta sarısı sürün ve yeşil biber ile süsleyin.
  3. 175C fırında 25-35 dakika pişirin.


-------------
ALLAH katinda neyse degerim
Ben okadar ederim...


Mesajı Yazan: kiraz_gez
Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2008 Saat 14:02
 gözlemelerde güzel görünüyor yoksa aksama yapsam mi?

-------------
“Allahümme yâ mukallibe’l-kulûb, sebbit kalbî alâ dînike - Ey kalbleri evirip çeviren Allah’ım! Kalbimi dininde sabitleyip perçinle.”


Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2008 Saat 02:22
 
AÇMA....

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket maya
  • 1 yumurta
  • 50 gr. erimiş margarin ya da tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tutam tuz
  • Üzeri için 2 yumurtanın sarısı ve çörekotu, isterseniz susam.

Yapılışı:

  • Un, tuz ve toz şekeri karıştırıp ortasını havuz gibi açın.
  • 1 yumurta, erimiş margarin ve sütü ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur çok kolay toparlanıyor, elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalandırın.
  • Hamuru tekrar hafifçe yoğurduktan sonra 9 eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı ne ince ne kalın olacak şekilde rulo haline getirin.
  • Ruloları üçer üçer kullanıp saç örgüsü şeklinde örün.
  • 3 adet örgünüz olacak. yağlanmış tepsiye dizin ve 30 dakika bu şekilde biraz daha mayalandırın.
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  • 30 dakika sonra açmaların üzerine bol yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin

http://www.gelyemekyapalım.com - www.gelyemekyapalım.com

 

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2008 Saat 01:15
 
PATATESLİ TEPSİ BÖREĞİ...
 
2 adet yumurta
1 su b. sıvı yağ
1 su b. yoğurt
2.5 su b. un
4 patates
2 soğan
1 tutam maydonoz
1 kase peynir
50 gr.kaşar peyniri
1p. kabartma tozu
tuz,kekik,nane, kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Önce sıvıları yani yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırın.üzerine ufalanmış beyaz peyniri, küp doğranmış patatesleri, maydanozu,soğanı ekleyip karıştırın. ununu ekleyin.Kabartma tozunu, tuz ve baharatları da katıp tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına boşaltın.20 dakika 170 derecelik fırında piştikten sonra kaşar peyniri rendesini üzerine serpip 5 dakika daha fırında tutun. Dilim dilim keserek ılık servis yapın
.
 
Oktayustatarifleri
 
 

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2008 Saat 02:38
 
PİZZA 
 
MALZEMELER
1 yumurta
3 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt yada su
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz

İÇ MALZEMELER
2 çorba kaşığı ketçap yada
2 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba
kaşığı salça
1 adet domates
2 adet sivri biber
150 gr salam
yarım çay bardağı çekirdeği
çıkarılmış siyah zeytin
yarım çay bardağı yeşil zeytin
1 su bardağı kaşar rendesi 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
sütü ısıtın ılık olsun mayayı ve şekeri ilave edin 15 dakika kadar kabarmasını bekleyin
unu bir kabın içine boşaltın
Ortasını havuz gibi açın mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek
yoğurun hamur kabının ağızını örtüp ılık
ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandırın yaklaşık 30 dakika
kadar üzerine koyacağımız malzemeleri doğrayın biber yemeklik olsun
domatesin kabuğunu soyun küçük küp şeklinde doğrayın salamıda aynı
şekilde zeytinleride aynı şekilde siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarın
tepsiyi çok az bir yağ ile yağlayıp unlayın hamuru alın ve tepsinin içinde
yavaş yavaş elinizle açarak 25-30 cm capında bir yuvarlak hamur elde
edin bu boyutlarda bir yuvarlak
tepsiniz varsa o daha da ideal kenarlarını 0.5 cm kadar yükseltin
üzerine ketçapı yada sıvı yağ ile inceltilmiş salçayı sürün
Önce üzerine salamları dizin sonra domates biberi ve zeytinleri üzerine serpin
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin yaklaşık
20 dakika kadar tepsiyi alın ve kaşarları üzerine serpin tekrar tepsiyi kaşarlar
eriyene kadar fırınlayın sıcak olarak servis yapın
NOT: Fırına koymadan üstüne istediğiniz baharattan koyabılırsınız..
afiyet olsun...

 

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: Antika
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2008 Saat 09:06
 off accayip süper LezzetLi gözüküyor..
 
 neyse bi gün yaparsınız yemeğe geLiriz..
 
 teşekkürLer Efendim:)


-------------
Her zerrede temayüL ayandır tekâmüLe

Her soyda füyuz-u hüveyda - nüma iLe

Bir nokta-i kemaLe şitab üzre kâinat,

OL noktaya teveccüh iLe yükseLir hayat.

(Muhakemat)



Mesajı Yazan: Sırra Kadem
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2008 Saat 10:11
 Ablacım ALLAH razı olsunnn...Çok işime yarıcak bu tarifler...Hemde aradığım tariflerdii...Hemen çıktılarını alıyorum yemek kitabıma yapıştırıcam....Siz devam edin

-------------


Mesajı Yazan: esma_ceylan
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2008 Saat 21:43
 

-------------
GÜL GÜL DEDİ BÜLBÜL GÜLE GÜL GİTMEDİ GİTTİ, BÜLBÜL GÜLE GÜL BÜLBÜLE YAR OLMADI GİTTİ...


Mesajı Yazan: SAMANYOLU
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2008 Saat 23:15
Su Boregi Gercekten Cok Guzel Gozukuyor Ama sanirim Yanlislik Olmus Baslikta Kolay Yaziyorda

-------------
Allah'im Hakkimda Hayirli Olani Gönlüme Yar Eyle...
Gönlümde Olani Hakkimda Hayirli Eyle...




Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2008 Saat 01:10
Orjinalini yazan: SAMANYOLU

Su Boregi Gercekten Cok Guzel Gozukuyor Ama sanirim Yanlislik Olmus Baslikta Kolay Yaziyorda
 ASLINDA ÇOK KOLAY SONUÇTA YUFKA KULLANILIYOR ..HAMURU HAZIRLANSA İŞTE OZAMAN ZORLAŞABİLİR  

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: aylin
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2008 Saat 10:25
 

Boşnak Böreği

Malzemeler :
  • 5 su b.un
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • tuz
  • su

     İç harcı için:

  • beyaz peynir
  • maydonoz

     Üzeri için:

  • 1 yumurta
Hazırlanışı :

5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5  bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra  maydanoz ve peynir ile iç  harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan
kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.

 afiyet olsun
oktayustam.com


-------------
Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî;
Aklansın.. Ölümün kara düşleri,
Korkuları, umutlara döndürsün.
Rahmetinle, her damlası
Cehennemler söndürsün...


Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 29-Ekim-2008 Saat 12:37
 
 
PUF PUF POÇA
 
malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
bu malzemeler geniş bir tencereye konur ve kısık ateşte karıştırarak ılıtılır.( burası önemli dikkat)
 aman dikkat sakın çok ısıtmayın maya kesilirse puf olmaz
ocaktan alınca aldığı kadar unu kulak memesi kıvamına gelene kadar
 yoğrulur ve mayalanmaya bırakılr...
içine ne isterseniz onu hazırlayın ve çok büyük olmayan parçalar alın.
 ortasından bastırarak ,yani hamurunu kenara doğru iterek , daire yapıp içini
koyun ve yarım daire şeklinde örtün... sakın hamurun kenarlarına bastırmayın  ..yaklaşık kenardan 1 cm mesafe uzaklıktan iç malzemenin sınırından parmaklarınızla
 hamuru yapıştırın..
yağlanmış tepside 15-20 dakika daha dinlendirip üzerine yumurta ve susamla 180 derecede pişirin..
.. (üzerine ayrıca 1 yumurta kullanılıyor.yani içine bir tane tam yumurta , üzerine 1 tane yumurtanın
tümü ya da sadece sarısı sürülüyor)
yapınca göreceksiniz..Pastahaneden alınan poçadan farkı yok
 
AFİYET OLSUN
   

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: SAMANYOLU
Mesaj Tarihi: 29-Ekim-2008 Saat 12:52
Canim istedi ya :) 
tesekkurler ruya:) 


-------------
Allah'im Hakkimda Hayirli Olani Gönlüme Yar Eyle...
Gönlümde Olani Hakkimda Hayirli Eyle...




Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 29-Ekim-2008 Saat 13:01
 BEN TEŞEKKÜR EDERİM VE DENEMENİ TAVSİYE EDERİM PİŞMAN OLMAYACAKSIN .. ( YANLIZ ÇOK FAZLA KABARIYOR....BİLGİN OLSUN ) . SELAMLAR ...   

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: SAMANYOLU
Mesaj Tarihi: 29-Ekim-2008 Saat 13:03
 Kesin deniycem :) sonrada yorumumu yapicam insallah:)  selamlar

-------------
Allah'im Hakkimda Hayirli Olani Gönlüme Yar Eyle...
Gönlümde Olani Hakkimda Hayirli Eyle...




Mesajı Yazan: aylin
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2008 Saat 15:07
 

Malzemeler
2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
450 gr Domates
1 Orta Boy Soğan
250 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
5 Diş sarmısak
5 Adet Sivribiber
Karabiber, Tuz


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8?e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.
Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.
Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.
< src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" type=text/> window.google_render_ad();  

-------------
Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî;
Aklansın.. Ölümün kara düşleri,
Korkuları, umutlara döndürsün.
Rahmetinle, her damlası
Cehennemler söndürsün...


Mesajı Yazan: aylin
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2008 Saat 15:11
 MALZEMELER:

Mamuru:Ekmek yapma makinesinde hazırladık.
Elde hazırlama:1 su bardağı ılık suda, 1 tatlı kaşığı şeker eritilir, 1 yemek kaşığı toz maya eklenerek karıştırılır. 3 su bardağı unun ortasına tuz, bir kaşık sıvı yağ, şeker-su-maya karışımı eklenip, yoğurulur ve dinlendirilir.

Malzemeler: (ekleme-çıkarma yapabilirsiniz)
300gr rendelenmiş kaşar, salam, sucuk, sosis, zeytin, biber, domates, 4-5 tane mantar, salça


Dinlenmiş hamuru, yağlanmış tepsiye yayıyoruz



Sulandırılmış 1-2 kaşık salçayı hamurun üstüne elimizle yayıyoruz



Kaşarın 1/3'ünü salçanın üzerine yayıyoruz


Malzemeleri, en üste kalan 2/3 kaşarı serpiştiriyoruz




Fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

AFİYET OLSUN  

-------------
Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî;
Aklansın.. Ölümün kara düşleri,
Korkuları, umutlara döndürsün.
Rahmetinle, her damlası
Cehennemler söndürsün...


Mesajı Yazan: RÜYA
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2008 Saat 01:59

 
TAVADA LAVAŞ TARİFİ
 
 

Malzemeler

Yarım kg un
1 çorba kaşığı maya(yaş maya da olur kuru maya da)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Sıvı yağ

Hazırlanışı

Ilık suda mayayı eritin ve un, tuz, maya ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin. İsterseniz ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz.Hamurdan  portakal büyüklüğünde hamur parçası koparın ve yuvarlak şekil verdikten sonra  un yardımı ile açın. Daha sonra ısıtmış olduğunuz teflon tavada yağ koymadan pişirin.
 
*********************
 
 

 
PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
 

Malzemeler

3 su bardağı un
3 orta boy patates
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire )
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı yaş maya
2 çay kaşığı tuz
4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı

1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş  maya, haşlanıp püre yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.

2- Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır. Merdane ile 10- 12 cm. çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.

3- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve orta hararetli fırında pişirilir.

Nefisyemekler.com
 
 
 
 
 

 

 

-------------
GüZeL GöReN GüZeL DüŞüNüR, GüZeL DüŞüNeN HaYaTıNdaN LeZzeT ALıR.

(Bediüzzaman Said Nursi)






Mesajı Yazan: GAMZELI
Mesaj Tarihi: 17-Şubat-2009 Saat 20:15
 

Kavurmalı Açma Börek

http://3.bp.blogspot.com/_b0jp0_3akfE/SQsttIZFaMI/AAAAAAAAAAs/paaMhroKGnw/s1600-h/kavurmali-borek-%281%29.jpg">

Malzemeler:

  • 5 su b.un
  • 1 p.kuru maya
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • 1 çorba k.tuz
  • aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

  • 2 soğan
  • 250 gr.kavurma
  • kırmızı ve yeşil biber
  • 1 çorba k.salça
  • 1 tutam maydanoz
  • taze kekik
  • sıvıyağ
  • tuz,karabiber

Üzeri için:

  • 1 yumurta

Unu karıştırma kabına alın mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını açıp sıvıyağ ve biraz su ekleyerek karıştırın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.

İç harcı için soğanı ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya alın. Biraz kavrulduktan sonra üzerine doğranmış biberleri de ekleyerek kavurun. Tuzunu, salçasını ve kekiğini ekleyerek pişirin.

Bir süre dinlenmiş hamuru 2 ye ayırın. Hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsinin altına 1. kat hamuru yayın. İç harcı üzerine yayın. 2. kat hamuru da merdane ile açıp üzerine yayın. Çırpılmış yumurta sürüp susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Oktay Ustanin ellerine saglik :)


-------------
ALLAH katinda neyse degerim
Ben okadar ederim...


Mesajı Yazan: Zühre Nur
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2009 Saat 00:17
 Ay hepsi çok güzel hangisini yapıpta yesek onu yazsanız bi zahmet.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat